Muhteşem Yüzyıl'a ozanlardan sert tepki

Ardahan Halk Ozanları Derneği'nden Muhteşem Yüzyıl'a sert tepki geldi..

Bugün itibariyle yayına girecek olan Muhteşem Yüzyıl dizisi daha yayımlanmadan Adananlılar tarafından büyük tepki gördü.

Kanuni Sultan Süleyman'ın hükümdarlık döneminin konu edinen Kanuni Sultan Süleyman'ı 'kadın düşkünü', saray haremini de 'cariye yuvası' olarak yansıtan Muhteşem yüzyıl dizisine Ardahan'dan tepki yağıyor. Ardahan Halk Ozanları Derneği Başkanı Halil Yıldız dizinin yayından kaldırılmasını isteyerek bir açıklama yaptı. Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Muhteşem Yüzyıl adlı dizi tarihe adını altın harflerle yazdıran Büyük Padişahımız Kanuni Sultan Süleyman'ı alakasız bir şekilde yansıtmaktadır. Kasıt gibi gösterilen senaryoyla karşı karşıyayız. Kanuni Sultan Süleyman Han yaşantıyla seferleriyle hayatını milletine ve vatanına adamıştır. Hayatında içki, kadın veya uyuşturucu gibi farklı ima edilen konularda hiçbir yanlış olmamıştır tertemiz ve ayrıca kanuni ile ilgili sözler vardır Kanuni ben at sırtında ölmeliyim yorgan döşekler beni rahatsız eder demiştir ve böyle de olmuştur. Diğer Padişahlarımız gibi maalesef yorgunluk, stres atlı seferlerden dolayı vefat etmiştir."

Tarihi gerçeklerin çarpıtılarak çok tartışılacak hale getirildiğini ve bundan dolayı bu dizinin yayınlanmasını istemediklerini söyleyen Yıldız, "Tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir padişahın bu şekilde yansıtılmasından dolayı üzüntü duyuyoruz ve dizinin yayından kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

0 Yorum "Muhteşem Yüzyıl'a ozanlardan sert tepki"

Yorum Gönder