Almanya’dan gelen yetenek

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem rolünü canlandırmak için Almanya’dan Türkiye’ye gelen genç oyuncu Meryem Uzerli, ilk bölümdeki performansıyla göz doldurdu.

Senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, önceki akşam ilk bölümüyle ekrana geldi. Kanuni Sultan Süleyman rolünü Halit Ergenç’in üstlendiği dizinin en çok dikkat çeken ismi, Hürrem’i canlandıran Meryem Uzerli oldu.

YURTDIŞINDA DA OYUNCU ARANDI

Hürrem rolü için Türkiye genelinde devlet ve şehir tiyatroları, oyunculuk eğitimi veren kurslar ve konservatuvarlarda araştırmalar yapıldı. Karaktere uygun adaylar, deneme çekimleri için kamera karşısına geçirildi. Aynı zamanda Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan ve Bulgaristan’daki ajanslarla da kasta uygun, Türkçe bilen oyuncular için iletişime geçildi.


4 DİL BİLMESİ ETKİLİ OLDU

Yaklaşık sekiz ay süren araştırmaların ardından, Almanya’da yaşayan 27 yaşındaki Meryem Uzerli’de karar kılındı. Uzerli’nin, oyunculuk gücünün ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra birden fazla dil (Almanca, İngilizce, Türkçe ve Rusça) bilmesi de role seçilmesinde etkili oldu. Oyunculuk eğitimi alan ve Almanya’daki birçok dizi, film, tiyatro oyununda rol alan genç oyuncu, Hürrem rolünü canlandırmak için Türkiye’ye geldi.

Drew’un Türkiye şubesi Meryem Uzerli, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Drew Barrymore’a olan benzerliğiyle de dikkat çekiyor

0 Yorum "Almanya’dan gelen yetenek"

Yorum Gönder