Bu Hürrem çok konuşulur

Kanuni Sultan Süleyman’ı şehvet düşkünü olarak göstermekle suçlanan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından tartışmalar alevlendi. Dizinin senaristi Meral Okay, belgesel çekmediklerinin altını çizdi..

Osmanlı Hanedanı’nı yanlış tanıttığı, Kanuni’yi şehvet ve alkol düşkünü olarak gösterdiği iddiasıyla daha ekrana gelmeden tartışmaların odağında yer alan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin ilk bölümü önceki akşam seyirciyle buluştu. Fragmanlarından yola çıkılarak “Ne Hürrem’i, bu düpedüz Emmanuella” tarzı yorumların yapılmasıyla kamuoyunun da en merak ettiği yapımlar arasında yer alan dizi, ilk bölümüyle AB Sosyoekonomik Statüde gün birincisi oldu. Tartışmaların alevlenmesi üzerine yapım şirketi Tim’s Prodüksiyon’un 3,5 milyon TL harcadığını açıkladığı, Meral Okay imzalı dizinin final jeneriğinde “Bu dizide tarihi karakter ve olaylardan ilham alınmıştır” cümlesine yer verildi.

Sinema önünde protesto ettiler

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Teşkilatı’ndan bir grup da, dizinin yayın saatinde Abdülhamit dönemini anlatan “Sultanın Sırrı” filmini izlemek için gittikleri sinema önünde, Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisini protesto etti. Şişli’deki sinema salonu önünde basın açıklaması yapan grup “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde, Osmanlı Devleti’nin karalandığını, Kanuni Sultan Süleyman’ın da şehvet düşkünü olarak gösterildiğini vurguladı ve dizinin yapımcısı ile yayınlanan kanalı protesto etti. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, “Ülkemizde tarihimizi karalayan değil, tarihimizin güzelliklerini gören filmler yapılmalı. Harem bir genelev gibi, Osmanlı padişahı da şehvet düşkünü olarak gösteriliyor” dedi.

PADİŞAHIN ÇOCUKLARI POLENLEMEYLE Mİ DOĞDU?

Kanuni dönemini tarihi gerçeklerden esinlenerek dramatik bir kurgu ile seyirciye yansıttıklarını ama belgesel çekmediklerine işaret eden senaryo yazarı Meral Okay, şöyle konuştu: “Biz okullarda gösterilecek bir belgesel çekmiyoruz. Padişahın çocukları da polen yoluyla dünyaya gelmediğine, onun bir cinsel hayatı haremi, ve ailesi olduğuna göre biz de televizyon kuralları içerisinde kurmaca bir dizi çekerken tarihi gerçekler ve karakterlerden ilham alıyoruz.”

0 Yorum "Bu Hürrem çok konuşulur"

Yorum Gönder